Tässä on ensimmäinen täysin onnistunut piimäjuusto.

1260548534_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piimäjuusto

2 l punaista maitoa,1 l piimää,2 munaa,1 tl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi.Vatkaa munat ja piimä,sekoita kuumaan maitoon.Anna seoksen kuumentua kunnes selvästi näkyy,että seos alkaa juustoutumaan ja hera erottua.Ota kattila levyltä,kun seos on juustoutunut.Nosta massa reikäkauhalla toiseen astiaan,mausta suolalla.Nosta massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin/siivilään.Käännä sideharso massan päälle.Jäähdytä juusto kevyen painon alla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tuohon voi laitta mausteeksi vaikka valko- tai ruohosipulia.Meillä tuo menee ihan vaan suolalla maustettuna.Herasta oon tehnyt sämpylöitä,pullaa,pannaria ja myös juonut sen jääkaappi kylmänä.

Ikkunakeksejä.Karkki-ikkuna on sulanut nallekarkki.

1260548406_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kummipojan 4-vuotis kakkuun vien sunnuntaina Salaman.Ja isosiskonsa 10v kakkuun hevosen (heilupää,kuten kaverini 7v tyttö sanoo).1260548352_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1260548386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitten vielä muutama joulukortti,jotka meni äidilleni.

1260548445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1260548463_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvia olisi lisääkin,mutta kamera ja tietokone ei suostu taaskaan yhteistyöhön.