Joulu takana ja niin myös uuden vuoden aatto.

Meidän joulu alkoi jo aaton aattona kun Tatun isovanhemmat tulivat kahville.Toivat mukanaan jokaisella paketin.Ja mummu antoi luvan avata ne heti.Ada ja Ida-Kaisa saivat pyyhkeet,Jenna ja Tatu pussilakanat,tyynyliinat ja aluslakanat.Ja mulle oli (no,ei niin henkilökohtainen lahja) Kovanaama vokkipannu.Olin hiukan hämästynyt,koska se ei ole mikään edullinen.Mutta tarpeeseen tuli,kun teen paljon ruokaa.Toivat myös jo perinteeksi muosdostuneeksi mukanaan hedelmiä ja suklaata.

Joulu aattona veljeni,vaimonsa ja vanhempani tulivat meille.Olin laittanut kaiken valmiiksi,joten nälkäiset vieraat pääsivät heti pöytään.Kyllä oli mukavaa nähdä kuinka itse tehdyt porkkana-,lanttu- ja perunalaatikko ja piimälimppu maistuivat.Isäni kommentti piimälimpusta:"Hyvässä opissa olet kyllä ollut!"Resepti on mummoni,isäni äidin.Kinkku teki kauppansa,samoin graavilohi.Oli ihanaa kun ei tarvinnut vain mulle ja lapsille laittaa ruokaa.Meitä oli siis 5 aikuista ja 4 lasta.

Lahjat laitettiin vaan kuusen alle ennen ruokailua ja kyllä lapsilla,varsinkin Jennalla,oli ihmettelemistä.Kun hain Tatun huoneesta ison pahvilaatikon joka oli paketteja täynnä.Juu,kukaan lapsista ei ole käynyt räpeltämässä etukäteen paketteja.Kun eivät ole edes nähneet että olisin ostanut niitä.

Pakettien kimppuun päästiin vasta ruuan ja kahvin jälkeen.Jokainen sai mielestäni just sopivasti lahjoja.Ja mieluisia olivat.

Jenna: vaatteita,näppiksen,piirrustuksen alkeet kirjan,lyijykyniä,paperia,kuulokkeet,meikkejä ja hiuslakkaa,SEPPO t-paidan,Suomi rokkia-sing star-pelin ym.

Tatu: Bionicle-legoja,sukset,luistimet,kypärän,kirjan,pyjaman,niit magneetti juttuja ym.

Ida-Kaisa: peiton ja tyynyn,makuupussin,puukon (nyt on partiolaisella oma),Littlest Pets Shoppeja ja niille talon,Prinsessa lautaset,2 bratzia ym.

Ada: peiton ja tyynyn,3 bratzia,Littlest Pets Shoppeja,kirjan ym.

Lapset saivat yhteiseksi: 2 sing star-peliä,3 dvd elokuvaa ja 2 ps2 ohjainta.

Mä: juustokehän (piimäjuustoo on ahkerasti tehty),nukkikkseen takan ja pihan,pyjaman ja yöpaidan,Abba sing star-pelin ja rahaa.

Uuden vuoden aatto vietettiin Adan ja Ida-Kaisan kanssa keskenämme.Tatu oli kaverillaan ja Jenna mun vanhemmilla.Tytöt tosin kävivät nukkumaan jo 22.30.

Nyt onkin viimeinen lomapäivä lapsilla.Huomenna alkaa arki.IHANAA!

Jaahas,nyt pyykkiä ja ruokaa.Huomenna tarkoitus lähteä "metsästämään" jotain housuja Adalle,kun kaikki on pieniä.Ja Ida-Kaisan housut on vyötäröltä pieniä ja lahkeista pitkiä.